Folkrörelseutvecklare Omsorg & Krisberedskap LRF Syd

Sverige
Ansök senast: 2024-06-30

Regional folkrörelseutvecklare med ansvar för omsorg och krisberedskap

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet. LRF har ca 128 000 medlemmar där varannan medlem är företagare samt ca 11 300 förtroendevalda. Gemensamt för LRFs medlemmar är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag.

Om tjänsten


LRF söker nu en regional folkrörelseutvecklare med ett särskilt ansvar för omsorg och krisberedskap till LRF Syd. Våra uppdragsgivare är de 34 000 medlemmarna i våra tre regioner Jönköpings län, Sydost och Skåne.


Som folkrörelseutvecklare arbetar du nära våra förtroendevalda medlemmar i lokalavdelningar, kommungrupper, ungdomsavdelningar och regioner alla med egna styrelser. De olika nivåerna av organisationen har olika uppdrag där inriktning och omfattning styrs av respektive styrelse.

Inom LRF Syd har vi en gemensam personalorganisation som stödjer folkrörelsen samt driver näringspolitiskt och opinionsbildande arbete inom våra tre regioner. Vi är idag 16 medarbetare som är stationerade på fyra kontor i Höör, Växjö, Kalmar och Jönköping.

Arbetet


I arbetet som ansvarig för omsorg och krisberedskap är du ett aktivt stöd till LRF:s förtroendevalda på olika nivåer. Du har det övergripande operativa ansvaret för det medlemsnära krisberedskapsarbetet, ansvar för omsorgsarbetet för medlemmar i svåra situationer och är med i samverkan med regionalt sakkunniga kring näringspolitiska aktiviteter.

Arbetet innebär även att du är med i genomförandet av regionala folkrörelseaktiviteter och event såsom årsstämma, konferenser, mässor m.m.

Det ingår även i rollen att medverka i de utvecklingsprocesser kopplade till folkrörelsen som just nu bedrivs inom LRF inom ramen för ”Framtidens folkrörelse” samtidigt som du förväntas bidra till god och effektiv samverkan med andra delar av LRF:s organisation, såväl regionalt som nationellt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Samordna arbetet inom omsorg och krisberedskap.
 • I nära dialog stötta och bidra i omsorgsarbetet för medlemmar i svåra situationer.
 • Ta fram och underhålla krisberedskapsplaner.
 • Skapa dialogsamtal med de fem länsstyrelserna och andra branschorganisationer inom LRF Syd.
 • Ordna kunskapshöjande aktiviteter efter behov hos medlemmarna.
 • Delta aktivt i den offentliga debatten där vi kan påverka.
 • Omvärldsbevakning inom aktuella frågor inom området.
 • Nätverkande och samverkan regionalt.
 • Bidra i arbetet med att bygga upp en livsmedelsberedskap i södra Sverige.


Du

Vi ser att du har en relevant utbildning och/eller har förvärvat dina kunskaper i området i arbetslivet. Du behöver ha mycket god kännedom om villkor och förutsättningar för företagen inom det gröna näringslivet. Vidare ser vi att du drivs av att stödja och hjälpa andra. Du har god erfarenhet av nätverksbyggande och är trygg i att arbeta självständigt med stort eget ansvar. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom folkrörelse eller intresseorganisation är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroendefulla relationer, samtidigt som du är serviceinriktad, lyhörd och kommunikativ.

LRF erbjuder


Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande uppdrag tillsammans med ett glatt och kompetent gäng i en framgångsrik organisation. På LRF arbetar vi med flexibelt arbetssätt där en variation av kontors-, hem- eller distansarbete är möjligt utifrån verksamhetens behov. Kvälls- och helgarbete förekommer för möten med förtroendevalda och medlemmar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med 6 månaders provanställning med önskat tillträde 2024-08-19 eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan vara placerad på något av våra fyra verksamhetsorter Jönköping, Kalmar, Växjö eller Höör. Då tjänsten innebär resor minst en dag i veckan, framför allt inom våra tre regioner, är B-körkort ett krav för tjänsten.

Din ansökan 


Du ansöker genom att klicka på länken här intill och där bifoga CV och ett personligt brev. Urval kommer att ske fortlöpande varför vi önskar att du söker tjänsten snarast. För frågor om tjänsten kontakta Nina Dahl: nina.dahl@nablegrowth.com 073-3502472. Facklig kontakt är Henrik Sporrong Esbjörnsson (Unionen) henrik.sporrong@lrf.se eller Sofie Leosson (Saco) sofie.leosson@lrf.se


Välkommen att söka tjänsten!

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %