Affärsingenjör SOLTECH - TILLSATT

Region Syd och Väst

Erbjudande:

I takt med att vi växer så det knakar så vill vi nu förstärka vår organisation med en ny Affärsingenjör till vårt produktområde Energilager/BESS (Battery Energy Storage System). Vill du vara med och driva utvecklingen inom omställningen på energimarknaden? Du får möjligheten bidra till att fler kunder får chansen att både spara mer pengar, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en mer hållbar energimarknad och ett mer stabilt elnät? Har du en teknisk bakgrund och är en driven ingenjör, projektör eller säljare idag och vill vara en del av vårt snabbväxande företag, då är detta din möjlighet!

Ditt fokus:

I rollen som Affärsingenjör (vad Soltech kallar Teknisk Account Manager) kommer du dagligen samarbeta med ett team bestående av säljare, ingenjörer, projektörer, produktspecialister samt projektledare för att designa och erbjuda hållbara energilösningar i stor skala. Du kommer i första hand erbjuda stora energilager och samarbeta med storkunder inom elhandel, samt kommunala och privata bolag inom energisektorn och stora fastighetsägare. Du kommer ingå i ett projektteam där ni tillsammans tar fram ett lösningförslag och offert som presenteras för kund. Du kommer arbeta både i team då stora energilösningar kräver flertal olika specialistroller. I vissa fall kommer du få möjlighet att vara kommersiellt ansvarig beroende på projektets storlek och produkterbjudandet. I din roll ingår att kvalificera affärsmöjligheter och sedan driva kundresan i projektform (både internt och externt) fram till kontrakt och överlämning till vår entreprenadavdelning. Sedan är du med som kommersiellt stöd under byggnation för att se till att projektet säkrar både lönsamhet och kundnöjdhet. Du kommer även att få vara med att tekniskt och kommersiellt utveckla vårt unika helhetserbjudande av hybridparker, dvs energilagring i kombination med solenergi, inklusive design, projektgenomförande och även vår möjlighet att erbjuda finansiering via vårt Energy as a Service (EaaS) erbjudande. Du rapporterar i denna roll till Commercial Manager för produktområdet.

 Här är några av de kärnområden du kommer att vara involverad i:

Ansvar för att bygga långsiktiga och förtroendefulla relationer mellan bolaget och dess partners och kunder. Delta vid vissa event och mässor. Ansvar för att självständigt planera och utföra ditt arbetet på ett så effektivt och lönsamt sätt som möjligt som även resulterar i god kundnöjdhet.

Identifiera potentiella möjligheter som t.ex. tekniska lösningar, kunder, affärsförslag, mm. Löpande redovisa projektets aktiviteter och affärsinformation i CRM systemet. Kontinuerlig dialog med övriga avdelningar; Teknik, Inköp och Entreprenad för att säkra lönsamhet och kundnöjdhet genom hela kundresan.

Tillsammans med Commercial Manager kommer du årligen sätta verksamhetsmål för produktsegmentet energilager (BESS) samt ansvara för att dina individuella mål nås.

Hur skapar vi succé?

Vi tror att du har en akademisk examen ifrån exempelvis ingenjörs- eller ekonomisk utbildning, men du kan också har erhållit motsvarande erfarenhet i arbetslivet. Vi tror att du har minst några års erfarenhet av komplex produktutveckling, projektering och/eller konsultativ försäljning, gärna från entreprenad eller annan teknisk eller finansiell försäljning. Du behöver ha påvisade goda resultat från tidigare arbeten och erfarenhet av projektarbete, bl.a. försäljning eller teknisk utveckling är extra meriterande. Vi tror att du har en bakgrund från energi-, finans- eller entreprenadbranschen, men det är inget krav. Du behöver vara noggrann, strukturerad och uthållig, då detta produktområde ofta innebär en långa processer samt omfattar stora affärsvärden. Teknisk bakgrund är ett krav då du har ansvar för att utveckla vårt arbetssätt med produkterna samt ingjuta förtroende och trygghet hos våra kunder.

 • Flytande i engelska och svenska i tal och skrift är ett krav
 • Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav
 • B-körkort är önskvärt

Vad är viktigast?

Viktigast är att du är noggrann, nyfiken, teknisk och engagerad samt brinner för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Du behöver tycka om att arbeta i en dynamisk miljö med högt tempo och stort lösningsfokus. Du är en lagspelare som trivs med att i team utveckla och skräddarsy lönsamma och hållbara erbjudanden med tekniskt utmanande produkter. Du vill bidra till den gröna omställningen som samhället genomgår och vill kunna se tillbaka på projekt som gör skillnad för den regionala energianvändningen.

Om oss:

Soltech Energy Solutions är en samhällsbyggare som driver den gröna omställningen av energisystemet med solenergi som plattform. Detta gör vi nationellt genom storskaliga nätanslutna markbaserade solcellsanläggningar och batterilösningar, s.k. hybridanläggningar som avlastar elnätet och bidrar till att lösa energi- och effektutmaningen. Lokalt i samhället transformerar vi fastigheter till smarta energihubbar med både utanpåliggande och integrerade estetiska solceller i kombination med smart styrning, lagring och dynamisk laddningsinfrastruktur som bidrar till ett starkt lokalt elnät i samhället samtidigt som vi använder befintliga nätanslutningar.

 Vår kultur:

Vi är alla ambassadörer för Soltechs varumärke och våra drygt 70 000 aktieägare i vårt arbete. Vi delar en vision om att erbjuda företag, nätbolag, investerare och kommuner batteri- och solenergilösningar utifrån deras unika behov. Vi är engagerade och entreprenörsdrivna i vårt sätt att vårt utveckla vårt företag och vår försäljning. Vi vill vara med och vara en drivande part i den gröna omställningen. Vi vet att det är ett lagarbete och hur viktigt ett gott samarbete är både för att kunna ge våra kunder bästa möjliga lösningar och service, men också för att vi skall ha roligt på jobbet!

Då största potentialen ligger i Skåne, Halland och Västra Götaland så ser vi gärna att du är baserad i någon av dessa regioner men även Mälardalen är möjlig placeringsort.

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %