Financial Controller Skandia - TILLSATT

Stockholm

Välkommen till Skandia. Här kan din insats göra verklig skillnad. Det kräver förstås ditt engagemang och din vilja att utveckla dig själv, kollegorna och affären. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer - vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Vi har idag ca 800 miljarder kronor i förvaltat kapital och har också Sveriges största innehav av onoterade bolag , ett kapital på cirka 106 miljoner kronor. Genom att göra långsiktiga och sunda investeringar vill vi bidra till en hållbar utveckling.

Om rollen

Skandiakoncernen befinner sig mitt i en spännande transformation inom Finance med målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). Skandiabankens ekonomifunktion ansvarar för den legala finansiella rapporteringen och arbetar med målsättningen om en standardiserad och effektiv finansiell rapportering med hög kvalité i leveranser.

Vi söker en driven Financial Controller med ett stort intresse för förändring och en vilja att utveckla moderna arbetssätt inom ekonomi och rapportering. Du kommer att arbeta med löpande frågor, förbättring av nuvarande processer och även arbeta proaktivt inför framtida krav och regelverksförändringar.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår tjänsten som redovisningsekonom:

·      Representera banken i olika forum och kontakt med externa revisorer

·      Myndighetsrapportering

·      Delta i månads-, kvartals- och årsbokslut

·      Delta vid framtagandet av finansiella rapporter

·      Uppföljning och analys av bokslut

·      Delta i Skandiabankens förändringsresa med syfte att skapa en modern organisation och effektiva processer

Du ingår i ett team om 9 personer och rapporterar till Skandiabankens Ekonomichef.

Du är…

… en person med goda kunskaper inom redovisning och rapportering avseende såväl processer, system och information. Du har en hög ambitionsnivå och drivkraft samt en god förmåga att samarbeta och bygga relationer med andra gränssnitt i organisationen. Vidare ser vi att du har ett tydligt affärsdriv med ett genuint intresse att förändra och förbättra.

Vi tror att du har

·      En akademisk utbildning motsvarande civilekonom

·      Några års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna från en större ekonomifunktion alternativt har du en revisionsbakgrund

·      Erfarenhet från den finansiella sektorn och finansiella instrument är meriterande

·      Erfarenhet av säkringsredovisning och eller treasury är meriterande

·      Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav

·      God vana i Officeprogrammet och särskilt Excel är ett krav

Vad erbjuder vi

Vi kan erbjuda dig ett företag som vill vara med och göra skillnad där du kommer in i en företagskultur som styrs av engagemang. Vi är en arbetsgivare som vill bidra till balans i livet och erbjuder ett bra friskvårdserbjudande och förmånliga personallån. Du får möjligheten att arbeta med fantastiska kollegor som delar vår vision om att göra skillnad.

Som en del i detta så jobbar vi inte med bonusar och vår stiftelse Idéer för livet jobbar med att förebygga ohälsa och utanförskap hos unga. Under de senaste 15 åren har vi tillsammans med våra kunder minskat kundernas sjuktal med ca 60 procent. Vi har Sveriges nöjdaste kunder inom Tjänstepension (2021). Vi blev utsedda till Årets Livbolag (2021) för femte året i rad sedan 2016. Vi har blivit utsedda till årets hållbara aktörer inom hållbara investeringar – något vi är mycket stolta över. Sök rollen och var med i vår strävan att vara ett företag som gör skillnad i både det stora och det lilla!

 

 

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %