Chief Finance Officer- DigitalTolk- TILLSATT

Stockholm

Nu söker vi en Chief Finance Officer som skall vara med och leda och utveckla vår ekonomifunktion i vår fortsatta expansion. Från vår start 2015 har vi haft en kraftig tillväxt och nu ökar vi takten. För att kunna ta nästa steg i denna resa söker vi dig som vill vara med och fortsätta utveckla vår verksamhet. Vill du anta utmaningen som vår nya CFO?

Vi på DigitalTolk är glada och stolta att kunna få vara med och göra skillnad i människors liv genom våra tjänster. DigitalTolk är företaget som vänt upp och ner på tolkvärlden på många sätt. Helt enkelt för att vi gillar att erbjuda kvalitet, smarta IT-lösningar både för våra tolkar, tolkanvändare och kunder. Vi är det enda företaget som har helautomatiserat matchningssprocessen för bästa matchning med ett inbyggt feedbacksystem för tolkar och kunder. Vi är övertygade om att lojalitet, kvalitet och leveranssäkerhet hänger ihop.

Vad ingår i rollen;

I rollen som vår nya CFO kommer du få ta ett helhetsperspektiv på bolaget och ansvarar för att utveckla, implementera och leda ekonomifunktionerna i såväl vårt moderbolag som i våra dotterbolag. Du ingår i ledningsgruppen där du kommer bidra med bl a värdeskapande analys, verksamhetsstyrning och utveckling i nära samarbete med våra andra funktioner. Lika viktigt kommer det att vara att du trivs med att kavla upp ärmarna och tillsammans med VD och ledningsgrupp följa upp och genomlysa projekt på detaljnivå. Uppdraget innefattar allt från verksamhetsanalys, prognos och styrning, verksamhets- och resultatuppföljning, säkerställande av lokal ekonomikompetens och resurser samt kontakt med banker. Du arbetar med både intern och extern rapportering.​ I dagsläget består ditt team av två medarbetare och du kommer att rapportera till CEO. Exempel på arbetsuppgifter;

 • Ansvara för bolagets ekonomiska rapportering till ledning och styrelse
 • Upprätta budget, samt ha övergripande ansvar för redovisning och finansiella rapporter
 • Finansiella prognoser och investeringsunderlag
 • Kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning
 • Sätta upp processer för koncernrapportering
 • Controllerfunktion inkl uppföljning av KPI:er
 • Ta fram analyser och underlag som stöd i beslutsfattande
 • Identifiera förbättringsområden och automatisera och implementera nya processer och lösningar
 • Ansvara för Due Diligence-processer vid potentiella förvärv
 • Säkerställa att DigitalTolk följer tillämpliga finansiella lagar och regler
 • Systemägare, ERP

Vad är viktigast?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom finans/ekonomi, en bred erfarenhet inom ekonomi och har några års erfarenhet av en liknande roll som CFO/ekonomichef. För att lyckas i rollen som CFO hos oss behöver du trivas i en dynamisk miljö med en hög aktivitetsnivå. Erfarenhet från ett SaaS-bolag eller liknande bolag i Scale Up-fas är meriterande. Du kan också ha ett förflutet ifrån bemanningsbranschen eller ifrån någon av de större konsultbyråerna. Du får gärna ha ett genuint intresse för hur ny teknik kan vara till hjälp i olika processer och situationer, både i ekonomi-funktionen och i verksamheten i stort. Du trivs med att ha ett brett ansvarsområde där du får möjlighet att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha varit med i förvärv och Due Diligence-processer.

För att nå framgång i rollen som CFO behöver du vara självgående och proaktiv, ha ett stort mått av driv samt vara nyfiken på förändring och utveckling. Du är trygg och tar dig an dina uppdrag strukturerat, analytiskt och lösningsfokuserat. Att vara kommunikativ och förtroendeingivande i möten och samarbeten likväl som att agera affärsmässigt är självklart för dig. Tillsammans med fantastiska kollegor motiveras du att skapa riktigt bra resultat. Förutom svenska så hanterar du engelska väl i tal och skrift, ytterligare nordiskt språk och/eller tyska är meriterande.

Hur vi skapar succé!

Digital Tolk är ett ungt företag där innovation ligger i själva kärnan av det vi gör varje dag. Vi som arbetar på Digital Tolk trivs av att vara en del i en dynamisk miljö där alla är målfokuserade och engagerade i att leverera den bästa kvaliteten på tjänsterna inom vårt område! Vi är företaget som arbetar för inkludering, både i form av språktjänsterna till tolkanvändare, och i förhållande till våra medarbetare, kunder och partners.

Vi drivs av att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service genom att erbjuda både kvalitet, tillgänglighet och service via ett brett tjänsteutbud inom tolkning. Detta gör vi genom att använda modern teknik och innovativa angreppssätt i en annars relativt traditionell bransch med syfte att ta fram lösningar som fungerar bättre för alla. Vi ämnar leda utvecklingen av artificiell språkintelligens och tänker fortsätta skapa möjligheter för människor att mötas, få rätt hjälp och stöd.

Vårt erbjudande;

Vi erbjuder dig att vara med i en expansiv fas i vår resa som också kommer innebära mycket utveckling. Du kommer även att få vara med i eventuella framtida förvärv. Vi växer i både Sverige och Norden och vi ser att denna roll kommer ha en viktig del i detta. Du kommer bli en del av ett engagerat team med utgångspunkt i Stockholm. Vi som jobbar på DigitalTolk är också glada och stolta att kunna få vara med och göra skillnad i våra kunders vardag genom de tjänster vi erbjuder.

Som företag har vi redan tagit emot flertalet utmärkelser och priser för vårt sätt att ta oss an en samhällsutmaning. Utnämnda som en av Sveriges fem mest innovativa Startups, Business Challenge, pris som ett av ”Sveriges bästa företag” samt vinnare av Post- och Telestyrelsens innovationstävling ”Bäst i branschen”. Vill du vara med i nästa steg i vår spännande resa så tveka inte att söka redan idag!

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %