Kreditanalytiker Menigo - TILLSATT

Västerås

Erbjudande

Vill du vara huvudansvarig för vår företagskreditgivning inom vår grupp som hanterar kund- och kreditärenden? Utmaningen är förstå vår och våra kunders affär och finna affärsmässigt långsiktig hållbara lösningar för båda parter! Låter det som en spännande utmaning så kanske du är vår nya Kreditanalytiker!

Ditt fokus

I rollen som Kredithanlytiker ingår du i vårt Kundreskontra och Kreditteam som består av 11 kollegor. Vårt uppdrag är att arbeta för att maximera kassaflödet med god intern kontroll. Du är en av tre kredithandläggare i gruppen och arbetar med att analysera och bedöma våra kunders kreditvärdighet bl a utifrån analys av årsredovisning och sätter förutsättningarna vid kundernas förfrågan om lån. Utmaningen är att både förstå vår och våra kunders affär och kunna hitta affärsmässigt långsiktig hållbara lösningar för båda parter. Detta medför också att du har många olika kontaktytor såväl internt som externt såsom kunden, representanter från sälj och kollegor inom ekonomi men även inkassobolag och Kronofogden samt andra externa intressenter.

Vi är en organisation i ständig förändring och arbetar löpande med att förbättra rutiner och processer och strävar efter en ökad digitalisering. 

 • Du gör kreditbedömning av nya och befintliga kunder och tar beslut inom ramen för dina befogenheter i samråd med försäljningschefer.
 • Du upprättar underlag och rekommendation för beslut till kreditforum för beslut.
 • Du jobbar löpande med kreditbevakningar och inkassohantering
 • Du hanterar och följer upp i processen kring de kunder som befinner sig i rekonstruktion och konkurs.
 • Du utför formaliakontroll, reserveringar samt övriga arbetsuppgifter som förekommer på kund och kreditgruppen.

 

 Hur skapar vi succé

 • Du har en hög analytisk förmåga och är bra på att både bryta ner resonemang och data till mindre beståndsdelar men också på att se mönster och samband och sätta dem i ett större sammanhang.
 • Du behöver vara både lyhörd och en skicklig kommunikatör såväl muntligt som skriftligt.
 • Du kan ta egna beslut och kan ha dialog med såväl, medarbetare, chefer, kunder, konkursförvaltare m fl.
 • Du arbetar strukturerat och är van att klara av ett högt arbetstempo och att arbeta mot deadlines.
 • Du är en noggrann och ansvarstagande person som är duktig på att prioritera ditt arbete och alltid levererar hög kvalitet.
 • Du har god teamkänsla och är lätt att samarbeta med och skapa förtroende både internt och externt
 • Du är nyfiken och har lätt att lära dig nya uppgifter och ny information

 

Din personlighet, motivation och vilja att ständigt förbättra och utveckla värderar vi högt. Vi strävar efter att vara den bästa, mest personliga samarbetspartnern för våra kunder. Vill du vara en del av vår utvecklingsresa och arbeta för att förenkla våra kunders vardag? Välkommen till oss!

För måltiden är livsviktig för våra kunder, för deras gäster och för oss på Menigo.

Vår kultur

Vi på Menigo tror att den goda måltiden har kraften att bygga broar mellan människor och skapa hälsa och tillväxt i samhället. För att göra det möjligt behöver vi medarbetare som arbetar tillsammans, har en bredd i erfarenheter, kunskap och bakgrund och delar vår passion för mat. Nu bygger vi för framtiden - och du kan bli en del av den!

 Om oss

Grunden till det vi är idag lades redan 1969 då ICA förvärvade familjeföretaget Wickmans i Malmö. När Nordic Capital några decennier senare köpte upp det somdå var ICA Meny 2006 skapades Menigo.

År 2010 skedde ytterligare förändringar och Menigo blev en del av Europas ledande foodserviceaktör, Brakes Group. Sex år senare blir Brakes Group och Menigo en del av världens ledande foodserviceaktör, Sysco. Sysco grundades också 1969 i Houston, Texas. Vi som koncern har kunder i både Europa, USA och Kanada är också en av världens största matdistributörer.

Tillträde snarast eller enlig överenskommelse och urval sker löpande så sök redan idag.

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %