Demand Planner -TILLSATT

Stockholm

Demand Planner Beijer Byggmaterial Servicekontor

Har du erfarenhet från operativt inköp av trä och trivs med ett arbete där struktur och analys är A och O? Sök då denna tjänst inom Beijers team för Demand Planning!

Beijer Byggmaterial är Sveriges mest framgångsrika byggmaterialhandlare för proffs och vi drivs av att alltid ge kunden den bästa servicen. Allt det vi gör utgår ifrån våra gemensamma värdeord schyssta, passionerade och stolta. En stor del av Beijers framgång kommer ifrån vårt logistiksystem och väl utvecklade varuförsörjning. Då vår nuvarande Demand Planner inom trä och virke har gått vidare till en annan position inom Beijer söker vi nu dennes ersättare till vår centrala varuförsörjning på Servicekontoret i Sollentuna där du blir en viktig del i att säkra att vi har rätt material på plats i rätt tid.

Beijer erbjuder

Som en del i Demand Planning teamet är du med och styr hela varuflödet inom Beijer och har en stor påverkan på företagets resultat genom att säkerställa tillgänglighet på material och ”rätt” kapitalbindning.

Teamet består av åtta kollegor som dagligen ställs inför nya utmaningar. Då virke är Beijers största produktgrupp blir du en väldigt viktig kugge i samarbetet mellan våra filialer, inköpsavdelningen och våra leverantörer.

I rollen ansvarar du för beställning av varor i vårt inköpssystem. Du kommer primärt att skapa och bevaka prognoser, göra beställningar och hantera registervård. Du har ansvar för produktområdet trä från ett antal olika leverantörer, där du styr varuflödet till Beijers filialer runt om i Sverige. Du rapporterar till vår Supply Chain Manager och kommer vara en del av ett sammansvetsat team. Rollen innebär daglig kommunikation med intern personal på Beijers filialer. I övrigt finner du nedan några av de uppgifter som rollen innebär:

  • Ansvara för dagliga beställningar av virke.
  • Säkerställa tillgänglighet av material på filial, hubb och centrallager med ett sunt affärsperspektiv
  • Uppdatera systemet med orderbekräftelser samt agera på avvikelser från dessa
  • Daglig kontakt med olika sågverk per mail och telefon
  • Arbeta med ständiga förbättringar såväl inom gruppen som tvärfunktionellt
  • Ta fram och följa upp nyckeltal såsom tillgänglighet, lagervärde och lageromsättningshastighet inom respektive kategori/leverantörer.
  • Stödja filialer i frågor gällande Demand Planning per telefon och mail.
  • Delta och vara drivande i tvärfunktionella möten

Beijer som arbetsgivare

Beijer Byggmaterial erbjuder dig en roll i ett företag som med en stark företagskultur och tydliga värderingar. Vi ska vara den mest pålitliga byggmaterialhandlaren genom att vara schyssta, passionerade och stolta. Vi är stolta över att vara proffsbyggarnas förstahandsval, vilket vi lyckas med genom ett starkt lokalt entreprenörskap och det centrala stöd som Servicekontoret erbjuder.

I denna roll rapporterar du till vår Supply Chain Manager och blir en del av ett härligt, passionerat team. Vi erbjuder kollektivavtalsenlig lön och schyssta villkor.

Vem söker vi?

Självständig, noggrann och analytisk är egenskaper vi ser att du besitter och trivs att nyttja i ditt arbete. Kommunikation också essentiellt i denna roll, såväl över telefon som mailledes. Att ha förmåga att arbeta proaktivt och i en tät dialog med våra filialer och leverantörer, men även andra intressenter är av största vikt. Förmåga att prioritera och hantera flera uppgifter och en problemlösningsattityd. Beijers huvudkontor går under namnet Servicekontor av just den anledningen, att agera serviceorienterat och pedagogiskt är av stor vikt för vår fortsatta framgång.

Tidigare erfarenhet

Du ska ha erfarenhet av operativt inköp samt kunskaper inom materialstyrning och Supply Chain management.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från branschen eller bakomliggande leverantörsled och då specifikt inom träindustrin.

I arbetet ställs det krav på att kunna hantera rutinmässiga och administrativa arbetsuppgifter vilket är viktigt att du känner dig bekväm med. Du behärskar Officepaketet väl och särskilt Excel samt har lätt att lära dig nya system och har du erfarenhet av inköpssystemet E3 eller liknande och/eller har arbetat med affärssystemet Trygg är det ett stort plus.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via mail utan hänvisar till ansökningsformulär via annons. Tjänsten är på heltid med placeringsort Sollentuna. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472