Demand Planning Manager, Beijer Bygg - TILLSATT

Stockholm

Är du en kommunikativ analytiker som gillar att arbeta brett med att leda ett team inom operativt inköp och supply chain i en dynamisk och engagerad miljö? Då kan det vara dig vi söker, skicka in din ansökan idag!

Vad ingår i rollen

I rollen ansvarar du för att leda och utveckla vårt team som idag består av åtta Demand Planners. Du kommer också vara en del i det operativa inköpsarbetet. Vi tänker att det är 50% av att leda och utveckla och 50% operativt arbete med beställning, uppföljning och leverantörskontakter. Varje Demand Planner ansvarar för ett antal produktområden där de styr varuflödet till Beijers filialer runt om i Sverige. Rollen innebär också daglig kommunikation med kollegor på Beijers filialer. Rollen rapporterar till Supply Chain Director. I övrigt finner du nedan några av de uppgifter som rollen innebär:

  • Leda och utveckla teamet i både det dagliga och långsiktiga arbetet.
  • Hålla möten och avstämningar med både grupp och medarbetare
  • Hantera alla personalrelaterade delar såsom lönesamtal, prestations- och utvecklingssamtal, löpande personalärenden mm
  • Operativt inköp inkl. säkerställa tillgänglighet av material på filialer, logistikcenter och centrallager
  • Följa upp och hantera avvikelser från Centrallagret
  • Leda och fördela arbeta med ständiga förbättringar såväl inom gruppen som tvärfunktionellt
  • Sammanställa och följa upp data och nyckeltal kring tillgänglighet, lagervärde och lageromsättningshastighet inom respektive kategori/leverantörer.
  • Delta och vara drivande i tvärfunktionella möten såsom ”kategorimöten”
  • Vara huvudansvarig för att kontaktpersoner finns för respektive region och vara sammankallande i forum med regioner och filialer samt säkerställa av framtagandet av underlag och analyser

Vem söker vi?

Vi tror du är en kommunikativ analytiker som gillar utmaningar och att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete. Du är nyfiken och trivs med att växla mellan helhet och detalj i alla delar av arbetet. Du har ett utpräglat affärstänk och är van att arbeta mot uppsatta mål och nyckeltal. Kommunikation är essentiellt i denna roll, såväl över telefon som över mail. Att ha förmåga att arbeta proaktivt och i en tät dialog med både ditt team och med våra filialer amt andra intressenter, är av största vikt. Förmåga att hjälpa dina medarbetare att prioritera rätt, samt skapa en miljö som uppmuntrar till lärande och att alla bidrar tillsammans till utveckling av verksamheten. Att kunna utmana rådande arbetssätt och vara innovativ är något vi uppmuntrar. Beijers huvudkontor går under namnet Servicekontor av just den anledningen, att agera serviceorienterat och pedagogiskt är mycket viktigt för vår framgång.

Tidigare erfarenheter

Du ska ha erfarenhet av leda ett team inom operativt inköp/supply chain samt goda kunskaper inom materialstyrning och Supply Chain Management. Vi ser gärna att du har erfarenhet från byggmaterialsbranschen eller bakomliggande leverantörsled. Du har lätt att lära dig nya system. Har du erfarenhet av inköpssystemet E3, eller annat replenishmentsystem och/eller har arbetat med affärssystemet Trygg är det meriterande. Du bör ha relevant utbildning alternativt ha lång arbetslivserfarenhet inom området. Du behärskar svenska i tal och skrift obehindrat.

Om oss

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 83 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter drygt 8 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda.

Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige, STARK i Finland och STARK i Tyskland.

Vår kultur

På Beijers Servicekontor i Sollentuna, Stockholm samlas specialistkompetenser inom olika funktionsområden i en fartfylld och spännande miljö. Kunden är central och kulturen har högt i tak. Den gemensamma motivatorn är att vi brinner för vår byggbransch och är oerhört stolta att tillhöra den största helägda bygghandelskedjan i Sverige. Att vi bygger dom som bygger definierar allt vi gör. Som Servicekontor är vårt viktigaste uppdrag att säkerställa bästa möjliga service till kunder och medarbetare runt om i Sverige, både när det kommer till operativ support som utveckling av vårt erbjudande till kund och medarbetare. Här samlas och samarbetar därför avdelningar såsom Marknad, E-handel, IT, HR för att nämna några. Beijers Servicekontor håller till i nybyggda lokaler med fräscha, öppna kontorslandskap med ytor som välkomnar både samtal och reflektion.

Vi erbjuder en utvecklande tjänst i ett framgångsrikt företag som nu fortsätter sin offensiva satsning för framtiden. Tjänsten är på heltid. Placering på vårt huvudkontor i Sollentuna.

Välkommen med din ansökan. Urvalet sker löpande så ansök redan idag!

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472