Gruppchef Transport ICA e-handelslager, Brunna - TILLSATT

Stockholm

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av morgondagens transport- och logistiklösningar för e-handel?

I Brunna, nordväst om Stockholm etableras Sveriges modernaste logistikenhet för e-handel. Lagret på 30 000 kvm byggs av ICA i samarbete med brittiska Ocado som har utvecklat en av världens mest avancerade plattformar för online-försäljning av livsmedel, med hög automationsgrad. Hösten 2021 startar verksamheten och nu söker vi nyckelpersoner och ledningsfunktioner som tillsammans ska starta upp och etablera en e-handelslogistik i världsklass.

Att handla livsmedel digitalt är en funktion som växer så det knakar när fler och fler människor i Sverige väljer e-handel som sitt primära alternativ. På ICA satsar många butiker stort på att vara det självklara valet även på nätet. ICA Sverige har därför gjort en satsning för att öka automatisering inom sin logistik, där man i det nya lagret i Brunna kommer att implementera en helt ny logistikhantering som är en kombination av automatiserad och manuellt hanterad verksamhet.

Så vill du vara med och jobba på ett helt nystartat e-handelslager med senaste tekniken inom transport- och logistikhantering för dagligvarubranschen där engagemang, delaktighet, arbetsglädje och yrkesstolthet är våra drivkrafter? Är du en ledare som har vilja och förmåga att vara närvarande, delaktig och som drivs av att coacha och utveckla såväl medarbetare som verksamheten, då kanske du är den vi söker.

ICA:s värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap och vi söker nu gruppchefer som identifierar sig med dessa värdeord. Vi letar efter dig som har ett stort intresse för att leda och få andra människor att växa. Hos oss erbjuds du en roll med stort eget ansvar och stor möjlighet att vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen inom vår logistikverksamhet framgent.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Som gruppchef inom Transport kommer du att ha personalansvar för 20-25 leveransansvariga leveransansvariga chaufförer, när allt är på plats. Du ansvarar för allt från uppföljning av medarbetarnas kundbemötande till arbetsmiljörondering, trafiksäkerhet och individsamtal och löpande förbättnings- och utvecklingsarbete. Eftersom denna anläggning är helt ny kommer du att både rekrytera och träna dina nya medarbetare samt introducera nya arbetssätt och utveckla arbetsprocesser. Det är viktigt att du kan skapa en teamkänsla och ett stort engagemang samt coacha dina medarbetare i deras olika arbetssituationer. Vi tror på ett närvarande och involverande ledarskap och därför arbetar du nära din personal operativt i den dagliga driften.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och ledarskap samt tror på dina medarbetare. Det är viktigt att du har erfarenhet av arbetsledning och personalansvar samt arbetsmiljöansvar och har du dessutom en eftergymnasial utbildning är det ett plus. Det är meriterande om du kommer från transportbranschen och ett extra plus om du har erfarenhet ifrån e-handel. Det är ett krav att du talar och skriver obehindrat på svensk och engelska.

Du har god förmåga att kommunicera så att förväntningar och budskap tydliggörs och når fram i organisationen. Vidare har du ett stort engagemang och vill ständigt utveckla dig, din grupp, din verksamhet och ICA i stort. Du är trygg i att coacha och leda medarbetarna i teamet mot uppsatta mål. Vi ser även att du på ett systematiskt och strukturerat sätt kan prioritera, driva och motivera i rätt riktning. Vi är en organisation med högt tempo och stor spännvidd på frågorna och med stort fokus på utveckling och förbättring och det är en miljö du måste trivas i. Har du vilja och egna idéer finns mycket stora möjligheter att lyckas i att vidareutveckla både dig själv och ICA. 

Meriterande inför rollen som gruppchef: 

  • Erfarenhet från samarbete med många olika motparter internt såväl som externt 
  • Erfarenhet av hälsofrämjande arbete och eller fackligt arbete.
  • Erfarenhet av att driva strukturerat förbättringsarbete enligt LEAN-principer, SIX Sigma eller motsvarande metodik.
  • Grundläggande kunskaper i ekonomi och nyckeltalsstyrning

Anställning och ansökan

Tjänsten är tillsvidare med provanställning och du utgår från e-handelslagret som är placerat i Brunna i Kungsängen. Denna roll innefattar kväll och helgarbete. Sista ansökningsdagen är 2021-05-15. Har du några frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472