Business och Credit Controller, Papyrus - TILLSATT

Göteborg

Engagerad Business Controller med Credit Control i en internationell miljö.

Papyrus Sverige AB, med försäljningskontor i Stockholm, Mölndal och Malmö är Sveriges ledande leverantör av produkter och tjänster till tryckerier och återförsäljare. Papyrus Sverige AB är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk B2B distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility & Foodservice Solutions, Industrial & Safety Solutions, Printing & Creative Solutions och Retail & Reseller Solutions. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 10,7 miljard EUR under 2019 och 48 bolag med sammanlagt 2 100 anställda, ger support till över 90 000 kunder i 19 europeiska länder.

Vad innebär rollen?

Det här är en verksamhetsnära och utåtriktad roll i vilken du är del av en prestigelös miljö med möjlighet att påverka din roll. Utöver vår andra Business Controller så har du även tät dialog med kollegorna på Optigroups egna Shared Service Center i Budapest som sköter den löpande redovisningen. I nära samarbete med din kollega stöttar du den skandinaviska verksamheten med ditt ekonomiska kunnande och erbjuds därmed också en stor kontaktyta inom organisationen.

Dina arbetsuppgifter innefattar intäkts- och lönsamhetsanalyser, budget- och prognosarbete samt rapportering, avstämningar och analys och uppföljning av bokslut. Din spännande utmaning är att skapa goda relationer och samtidigt ifrågasätta. I takt med förändringar som görs inom organisationen finns även utrymme att vara delaktig i diverse projekt.   

Tjänsten är en kombinerad roll där du även delvis arbetar med credit control för våra två svenska bolag. I stora drag innebär det att arbeta med att minimera risker och kreditförluster och säkerställa att kreditgivning sker till kunder som driver vårt bolag i rätt riktning. Mer i detalj innebär det att aktivt arbeta med analys/släpp av blockerade ordrar, samarbeta med inkassoföretag. Du kommer också att sammanställa underlag och bistå säljchefer och säljare med analys av kunder och flöden utifrån ett helhetsperspektiv med lönsamhet som utgångspunkt.

Vem är du?

Med flera års erfarenhet inom Business Controlling är du trygg i dina kunskaper och vill fortsätta arbeta utåtriktat i en stödjande funktion. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi i grunden. Du är en mycket van Excelanvändare samt har med fördel arbetat i SAP eller något annat större system. Du är trygg i såväl svenska som engelska i tal och skrift då vi har engelska som koncernspråk. 

Som person trivs du i en självständig roll samtidigt som du gärna är del av ett team, där ni delar era kunskaper. I kombination med din förmåga att lyssna och utveckla goda relationer är du samtidigt trygg i dig själv och har förmåga att ifrågasätta. Vi söker dig med eget driv, pedagogisk förmåga och som är kommunikativ och lösningsorienterad.

På Papyrus utgår vi ifrån att alltid ha följande utgångspunkter i vårt dagliga arbete;

 • Pålitliga - Uppfylla löften med hög professionalism.
 • Innovativa - Identifiera och implementera kontinuerligt innovativa och hållbara lösningar i samarbete med andra.
 • Engagerade - fast beslutna att leverera det vi lovar, och det som bäst tjänar våra kunder.
 • Agila - Enkelt. Snabbt. Anpassningsbart.

Samarbeta – Vi är starkare tillsammans.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan, urval sker löpande.

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %