Demand Planner, Beijer Bygg - TILLSATT

Stockholm

Har du erfarenhet från operativt inköp och trivs med ett arbete där struktur och analys är a och o? Sök då denna tjänst inom Beijers team för Demand Planning!

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter drygt 7 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda.

Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige, STARK i Finland och STARK i Tyskland.

Beijer Byggmaterial är Sveriges mest framgångsrika byggmaterialhandlare för proffs och vi drivs av att alltid ge kunden den bästa servicen. Allt det vi gör utgår ifrån våra gemensamma värdeord schyssta, passionerade och stolta. En stor del av Beijers framgång kommer ifrån vårt logistiksystem och väl utvecklade varuförsörjning. Beijer befinner sig i en spännande fas där vi också måste möta de möjligheter och utmaningar som ställs på oss och vår verksamhet i den ständigt föränderliga värld vi nu verkar i. Vi söker därför nu en Demand Planner till vårt team. Då en av våra medarbetare har hittat nya utmaningar och vi därför behöver ett nytt tillskott till vårt team för Centrala Varuförsörjningen på Servicekontoret i Sollentuna, där du blir en viktig del i att säkra att vi har rätt material på plats i rätt tid.

Vad ingår i rollen

I rollen ansvarar du för beställning av varor i vårt inköpssystem. Du kommer primärt att sätta samt bevaka prognoser, göra beställningar och hantera registervård. Du har ansvar för ett antal produktområden där du styr varuflödet till Beijers filialer runt om i Sverige. Du rapporterar till vår Supply Chain Manager och kommer vara en del av ett sammansvetsat team. Rollen innebär daglig kommunikation med intern personal på Beijers filialer. I övrigt finner du nedan några av de uppgifter som rollen innebär:

  • Ansvara för dagliga beställningar med hjälp av vårt inköpssystem E3
  • Säkerställa tillgänglighet av material på filial, hubb och centrallager inom respektive kategori/leverantörer utifrån med ett sunt affärsperspektiv
  • Uppdatera systemet med orderbekräftelser samt agera på avvikelser från dessa
  • Hantera avvikelserapporter från Centrallagret på inleveranser
  • Följa upp beställningar till centrallagret med passerat leveransdatum samt obekräftade beställningar.
  • Arbeta med ständiga förbättringar såväl inom gruppen som tvärfunktionellt
  • Ta fram och följa upp nyckeltal såsom tillgänglighet, lagervärde och lageromsättningshastighet inom respektive kategori/leverantörer.
  • Stödja filialer i frågor gällande Demand planning per telefon och mail.
  • Delta och vara drivande i tvärfunktionella möten såsom ”kategorimöten”
  • Vara kontaktperson för regionerna och i forum med regionerna ansvara för att ta fram underlag och presentera dessa.

Vem söker vi?

Självständig, noggrann och analytisk är egenskaper vi ser att du besitter och trivs att nyttja i ditt arbete. Kommunikation också essentiellt i denna roll, såväl över telefon som mailledes. Att ha förmåga att arbeta proaktivt och i en tät dialog med framförallt våra filialer men även andra intressenter är av största vikt. Förmåga att prioritera och hantera flera uppgifter och en problemlösningsattityd. Beijers huvudkontor går under namnet Servicekontor av just den anledningen, att agera serviceorienterat och pedagogiskt är av mycket viktigt för vår framgång.

Tidigare erfarenhet

Du ska ha erfarenhet av operativt inköp samt kunskaper inom materialstyrning och Supply Chain management. I arbetet ställs det krav på att kunna hantera rutinmässiga och administrativa arbetsuppgifter vilket är viktigt att du känner dig bekväm med. Vi ser gärna att du har erfarenhet från branschen eller bakomliggande leverantörsled. Du behärskar Officepaketet väl och särskilt Excel samt har lätta att lära dig nya system och har du erfarenhet av inköpssystemet E3 eller liknande och/eller har arbetat med affärssystemet Trygg är det ett stort plus.

Vad erbjuder Beijer

På Beijers Servicekontor i Sollentuna, Stockholm samlas specialistkompetenser inom olika funktionsområden i en fartfylld och spännande miljö. Kunden är central och kulturen har högt i tak. Den gemensamma motivatorn är att vi brinner för vår byggbransch och är oerhört stolta att tillhöra den största helägda bygghandelskedjan i Sverige. Att vi bygger dom som bygger definierar allt vi gör. Som Servicekontor är vårt viktigaste uppdrag att säkerställa bästa möjliga service till kunder och medarbetare runt om i Sverige, både när det kommer till operativ support som utveckling av vårt erbjudande till kund och medarbetare. Här samlas och samarbetar därför avdelningar såsom Marknad, E-handel, IT, HR för att nämna några. Beijers Servicekontor håller till i nybyggda lokaler med fräscha, öppna kontorslandskap med ytor som välkomnar både samtal och reflektion.

Vi erbjuder en utvecklande tjänst i ett framgångsrikt företag som nu fortsätter sin offensiva satsning för framtiden. Vi söker dig som vill vara delaktig i denna resa och du erbjuds en viktig roll i en spännande miljö. Tjänsten är på heltid. Placering på vårt huvudkontor i Sollentuna.

Välkommen med din ansökan. Urvalet sker löpande så ansök redan idag!

Kontaktperson

Nina Dahl

nina.dahl@nablegrowth.com

073-3502472